Burberry İlkbahar-Yaz 2023 güneş gözlüğü koleksiyonunun ilham kaynağı doğayla saf keyif ve birlikte olma amacıyla insanların bir araya geldiği Britanya sahilleri oldu. Koleksiyon, tatil kaçamağından şehirden kaçışa kullanılabilecek temel çerçevelerin yanı sıra dikkat çekici tarzlar sunuyor.

Köpek balığı biçimli sapları olan defile çerçeveleri, Burberry mücevherlerini yeniden yorumlayan kesik harflere sahip hafif stiller ve Lola çantanın kapitone deseninden ilham alan dokulu saplarla öne çıkıyor. Erkekler için ise, kauçuk logolu dikkat çekici büyük tasarımlar, dokulu üç çizgi detayı olan klasik formların yanı sıra yer almaktadır.

Koleksiyon aynı zamanda, markanın çevreye daha az zararlı malzemeler kullanma konusundaki ilkesine olan bağlılığını yansıtıyor. Çerçevelerin ön kısmında kullanılan asetat, en az %25 oranında geri dönüştürülmüş içerikle üretilirken; saplarda kullanılan biyo enjeksiyon ise yenilenebilir bir kaynak olan Hint yağından elde edilmiş en az %45 oranında biyo bazlı içerikten oluşuyor.

UNISEKS: İLKBAHAR YAZ DEFİLESİ: BE 4399

Biyo enjeksiyon malzemeden üretilen yüzü saran uniseks güneş modelinin köpek balığı biçimli sapları İlkbahar-Yaz 2023 koleksiyonunun denizci temasından esinleniyor. Çerçeveler için kullanılan biyo-enjeksiyon, yenilenebilir bir kaynak olan Hint yağından elde edilen en az %45 oranında biyo-esaslı içerikle tasarlandı.

Renk alternatifleri arasında koyu gri lenslere sahip siyah, krem lenslere sahip beyaz, açık mavi lenslere sahip şeffaf, ve krem lenslere sahip krem çerçeve yer almaktadır.

KADIN BE 4389

Asetat malzemeden üretilen büyük kare çerçeveli güneş modelinin sapları, markanın imza mücevherinden ilham alan metal Burberry logo harfleri ile detaylandırılarak koleksiyonda yerini alıyor. Çerçevelerin ön kısmında kullanılan asetat ise en az %25 oranında geri dönüştürülmüş içerikle üretiliyor.

Koyu gri lensli siyah, kahverengi degrade lensli havana, koyu mavi lensli gök mavisi, kahverengi degrade lensli pembe ve bronz lensli benekli boynuz efektine sahip bej saplı çerçeve gibi farklı renk alternatiflleri bulunuyor.

BE 3143

Hafif metal malzemesi ile kontrast sap uçlarına sahip heykelsi, büyük güneş modeli modeli, markanın imza niteliğindeki mücevherinden ilham alan metal Burberry logo harfleri ile detaylandırılıyor.

Transparan mavi degrade lensli açık altın rengi, transaran pembe degrade lensli gümüş, gri degrade lensli gümüş, transparan kırmızı degrade lensli açık altın ve turuncu degrade lensli turuncu çerçeve gibi farklı renk seçenekleri bulunuyor.