Tiyatrodan konsere, müzeden sergiye, bu hafta sanatın muhteşem dünyası yine sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Perde aralandığında sahneye yansıyan duygularla dolup taşacak, notaların büyüsüyle dans edecek, geçmişten günümüze uzanan sanat eserlerini keşfe çıkacak olan herkes için bir şölen niteliğinde etkinlikler sizi bekliyor. Siz de bu büyülü dünyanın bir parçası olmak için hazır mısınız?

Hazırlayan Dença Çoturoğlu

Adrenalin dolu bir macera Zorlu PSM’de başlıyor!

UNSEEN Tour ve UNSEEN Extreme Tour, Türkiye’de bir kültür sanat kurumunda ilk defa düzenlenen özel keşif turları. Bu turlar, sahne arkasında neler olup bittiğini görmek ve hissetmek isteyenlere kapılarını açıyor. UNSEEN Extreme Tour ise daha heyecan verici ve riskli rotalar sunuyor. Tasarımını I-AM İstanbul’un yaptığı bu etkinlikler, Bengü Gün’ün küratörlüğünde ve sanatçı Bilal Yılmaz’ın deneyim tasarımıyla gerçekleşiyor. Tur sırasında, ünlü yerli ve yabancı sanatçıların kulislerine kadar girerek sahne arkasının sırlarını keşfetme fırsatı sunuyor. Zorlu PSM’nin büyüleyici atmosferinde, bu benzersiz deneyimi yaşamak için UNSEEN ve UNSEEN Extreme Tour’u kaçırmayın!

UNSEEN Extreme ve UNSEEN Tour’un 17 ve 24 Mart biletleri passo.com.tr’de satışta!

 

 

Zorlu PSM’de Bu Hafta; 18-24 Mart

Zorlu PSM bu hafta her yaştan misafirini sahnelerine bekliyor. Türkçe Pop müziğinin dönüşümünde en önemli rollerden birini üstlenen, müziği ve multidisipliner duruşuyla adından sıkça söz ettiren Mabel Matiz, 22 ve 23 Mart’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde iki gün üst üste müzikseverlerle buluşuyor. Öte yandan 24 Mart’ta çocuklarının ve ebeveynlerinin keyifle eşlik ettiği Babyjazz ile ‘Yakala’ çocuklu aileleri müzik dolu bir dünyaya davet ediyor. “Enjoy the Silence”, “Personal Jesus”, “Just Can’t Get Enough” gibi sevilen şarkılarının her notasıyla geçmişe yolculuk ettiren Depeche Mode’un unutulmaz melodilerinin yeniden canlandırılacağı “DEPECHE MODE PARTY” ise 23 Mart akşamı Zorlu PSM %100 Studio’da misafirlerini bekliyor.

İftardan sahura ücretsiz müze ziyareti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Miniatürk ve Dijital Deneyim Müzesi Ramazan’a özel olarak iftardan sahura yerli ziyaretçiler için ücretsiz olacak.  İBB Kültür AŞ, şehrin kültür ve sanat hazinelerini görmeye teşvik etmek amacıyla yerli ziyaretçilere yönelik ücretsiz bir müze deneyimi sunuyor. Ramazan ayına özel uygulanan bu etkinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Miniatürk ve Dijital Deneyim Müzesi’ni ücretsiz ziyaret edebilecek. Ücretsiz girişler, Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden alınacak QR kod okutularak sağlanacak. Bu sayede, ziyaretçiler kolayca etkinliğe katılabilecekler.

Shakespeare Moda Sahnesi’nde!

Moda sahnesi, yeni bir William Shakespeare oyunu ile seyirci karşısına çıkıyor. Dilimize daha önce “Hırçın Kız” olarak çevrilen ve sahnelenen “The Taming Of The Shrew” bu edisyonunda, çevirmen Emine Ayhan tarafından “Şirreti Evcilleştirmek” olarak çevrildi. moda sahnesi’nin yıllardır birlikte oynayan oyuncuları tarafından oynanan oyun, yönetmen Kemal Aydoğan’ın rejisi ile sahneleniyor.

Biletler İçin Tıklayın

Yazan: William Shakespeare
Çeviren: Emine Ayhan
Yöneten: Kemal Aydoğan
Dekor Tasarımı: Bengi Günay
Kostüm Tasarımı: Gamze Saraçoğlu, Asena Saban
Işık Tasarımı: İrfan Varlı
Afiş Tasarım: Kardelen Akçam
Oyun Şarkısı: Aykut Karatay
Oynayanlar : Melis Birkan, Timur Acar, Uluç Esen, Sedat Küçükay, Elif Gizem Aykul, Gürsu Gür, Çağlar Yalçınkaya, Ali Büyükkartal, Cenk Dost Verdi
Asistanlar: Mesut Karakulak, Onurcan Çelebi

Sevgi ve dostluğun ikonik hikayesi, 360 derece ortamda canlanıyor!

“Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi” gösterisi, milyonların kalbini etkileyen bu dokunaklı hikayeyi Fişekhane’de sizlerle buluşturuyor. Sadece çocukları değil, içlerindeki çocuğu hiç kaybetmeyen herkesi bekliyoruz. Kenan Ece’nin Türkçe seslendirmesi ve modern teknoloji, bu ilham verici hikayeyi 360 derece bir deneyime dönüştürüyor.

Gösteri, 45 dakika boyunca geleneksel tiyatro, animasyon ve dijital sanatı harmanlayarak hem çocukları hem yetişkinleri büyüleyecek. Illusionist Dijital Art Studio tarafından yaratılan bu modern adaptasyon, Dubai, Bükreş, Antalya gibi şehirlerde büyük beğeni topladı. Antoine de Saint Exupéry’nin 1943’te yayımlanan ve milyonlarca sattığı, sayısız film, animasyon ve tiyatro uyarlamaları olan “Küçük Prens” kitabının bu modern yorumu görsel bir şölen sunuyor. Bu etkileyici deneyimi yaşamak için 45 dakikalık gösteri için şimdiden biletinizi almayı unutmayın!

 

Çocuk Atölyesi: Hikâyeden Sese

Bas klarnet sanatçısı Gareth Davis tarafından yürütülecek bu atölye, 7–11 yaş aralığındaki çocukları hikâyelerin, görüntülerin ve seslerin kesişimlerini araştırmaya davet ediyor. İşitsel ve görsel unsurların birleştirilmesine odaklanan atölyede, çocuklar önce bir hikâyeden seçilen kelimeler üzerinde çalışacak ve bu kelimelerin nasıl sese dönüştürülebileceğini keşfedecekler. Daha sonra hikâyeleri için çeşitli görsel ve yazılı öğeler kullanarak yeni bir müzik besteleyecekler. Görüntülerin nasıl müzikal yönergeler olarak hizmet edebileceğini gösterecek olan atölye, katılımcılara birlikte ses manzaraları oluşturma ve icra etme deneyimi yaşatacak.

https://www.biletix.com/etkinlik/3ARTY/TURKIYE/tr