Propolis gibi bir mucizenin önemini tüm Türkiye’ye kavratan BEE’O Propolis’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ile son dönemde dikkat çeken cilt bakım kategorisindeki yeni ürünlerini ve markanın bundan sonra atacağı adımları konuştuk.

BEE’O Propolis cilt bakım kategorisine girdi. Ar-Ge sürecini nasıl ilerlettiniz ve cilt bakımına yönelik ihtiyaçlar nasıl belirlediniz?

Son yıllarda tüketicilerin doğal ve fonksiyonel kozmetiklere olan ilgisindeki artış, kozmetik sektöründe yenilikçi ve etkili ürünlerin geliştirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Buna karşılık, arı ürünleri içeren doğal cilt bakım ürünleri, piyasada kolayca bulunabilen ürünler değil. Sektördeki bu açığı gözlemlememizden sonra arı ürünlerinin cilt bakımı ve güzelliğine katkılarını da göz önünde bulundurarak, Ar-Ge çalışmalarımızı başlattık. Literatüre bakıldığında Anadolu propolisinin yara iyileşmesinde etkili, cilt bariyerini onarmaya yardımcı olduğu bildiriliyor. Ayrıca, propolisin doğal antioksidan içeriği leke ve yaşlanma karşıtı etkilere sahip; cildin ölü hücre atıklarından arındırılmasına yardımcı oluyor. Arı sütü ise ciltte renk tonunu eşitlemeye yardımcı, yaşlanma ve kırışıklık karşıtı etkilere sahip. Ham bal, zaten uzun yıllardır cildin nemini korumak ve cildi yumuşatmak için kullanılan bir ürün… Tüm bunları da göz önünde bulundurarak, ürünlerimizin temellerini oluşturduk. Kozmetik formüllerimizde, doğal bileşenlerimizden biri olan arı zehrinin faydalarından da yararlanıyoruz ve bu yepyeni bir alan çünkü Türkiye’de arı zehri içeren cilt bakım ürünlerinin geliştirilmesi ile ilgili çalışmayı ilk kez biz yaptık. Bilimsel çalışmamız, benim doktora tezimin konusu oldu. Ardından da bu değerli ürünleri kullanıcıların beğenisine sunduk. Arı zehri, içerdiği protein, peptit ve enzimlerle cilt üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip: ciltte kolajen ve elastin üretimini destekleyerek yaşlanma belirtilerine savaş açıyor, akne oluşumunu engellemek üzere çalışıyor, dolaşımı arttırarak doğal bir selülitsavar etki gösteriyor, inflamasyonla mücadeleye, kas ve eklem ağrılarını hafifletmeye de yardımcı oluyor. İnovatif gücü yüksek bir firmayız; şu anda 100’e yakın SKU ile tüketicilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ürünleri, onlarla buluşturuyoruz. Yeni projelerimiz hep var; biz üretmeyi, geliştirmeyi seven, arı gibi çalışkan bir ekibiz…

Cilt bakım kategorinizde hangi ürünlerinizden ve en çok ilgi gören ürünlerinizden biri olan kolajen shotlarınız bahseder misiniz?

Cilt bakım kategorimizde, arı zehirli yaşlanma ve kırışıklık karşıtı setimizin içeriğinde yer alan göz çevresi bakım kremi, göz çevresi serumu, yüz serumu ve yüz bakım kremi başta olmak üzere; günlük cilt bakımı için yoğun nem sağlayan el-ayak-vücut kremleri, S.O.S yoğun bakım kremi, arı zehirli propolisli sivilce ve yağlanma karşıtı serum, C vitaminli aydınlatıcı serum, doğal roll-onlar, dudak koruyucuları, arı zehirli propolisli selülit ve çatlak karşıtı sıkılaştırıcı jel, arı zehirli masaj kremi, propolis ve non-nano mineral çinko içeren yüz, vücut, çocuklara özel formülize edilmiş güneş koruyucu kremler ve güneş sonrası losyonu ve bebek pişik kremi bulunuyor.

BEE’O Kolajen Propolis Shot’ın büyük ilgi gördüğü gerçekten doğru!  Global markamız BEE&YOU ile katıldığımız London Natural & Organic Awards Europe 2023 fuarında düzenlenen inovasyon yarışmasında yüzlerce ürün arasından seçilerek finalist olan Kolajen Shot’ımızın hem tadı hem de içeriği harikadır. 6500 mg Tip 1 ve Tip 3 Hidrolize Sığır Kolajeni Peptidleri, C vitamini ve Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E)® içeren formülü, tamamen doğal… İçeriğindeki doğal C vitamini, cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kolajen oluşumuna katkıda bulunuyor. BEE’O Kolajen Propolis Shot’ımız dahil olmak üzere tüm ürünlerimizin raf ömrünü Patentli Anadolu Propolisimiz sayesinde doğal olarak koruyoruz ve doğal meyve suları ile tatlandırılmış ürünlerde pastörizasyon işlemine ihtiyaç duymuyoruz. Böylelikle içeriğindeki vitaminler ve enzimler pastörizasyon işlemi ile kayba uğramıyor. BEE’O Kolajen Propolis Shot’ın çilek suyu, nar suyu, ham bal ve tarçın ile tatlandırılmış formülü, ilave şeker, katkı maddesi, GDO içermiyor. İçimi kolay, tadı lezzetli!

Yakında yeni ürünler olacak mı? Mesela propolisli kâğıt yüz maskeleri, göz altı maskeleri vb…

Hem takviye edici gıda hem de dermokozmetik alanında yeni ürün geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Takviye edici gıda kategorisinde, Anadolu propolisi, arı sütü ve polenin enkapsülasyonu çalışmalarına devam edip ürünlere farklı kullanım alanları oluşturmaktayız. Birkaç ay gibi kısa bir süre içerisinde kapsül formunda yeni ürünlerimiz tüketiciler ile buluşacak. Bununla birlikte, yurtdışında çok sevilen çocuk boğaz spreyimizi, yakın zamanda Türkiye pazarında da tüketiciler ile buluşturacağız. Dermokozmetik ürünler kategorisinde ise, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları devam eden cilt temizleme ürünleri ile saç bakım ürünlerinin müjdesini verebiliriz. 🙂

Gıda takviyesinden sonra cilt bakım kategorisi geldi; peki başka kategorilere de girmeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız nedir?

Takviye edici gıda ve cilt bakım kategorisinin yanı sıra, tıbbi cihaz kategorisinde de yeni inovasyonlara imza attık.  Bu alandaki ilk projemiz, 2022’nin son çeyreğinde Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz kategorisinde yer alan ilk ürünümüz olan BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi’ni üretmek oldu. Bu ürün, Türkiye’nin ilk Anadolu propolisli burun spreyi olma özelliğini taşımaktadır. Mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen nezle, soğuk algınlığı, alerjik ve alerjik olmayan rinit, rinosinüzit ve astım gibi rahatsızlıklar nedeniyle oluşan burun akıntısı ve burun tıkanıklığının tedavisinde kullanılan BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi’nin alerjik rinite karşı etkisi 10.000 hastada yapılan klinik çalışma ile kanıtlandı.  BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi, ilaç içermemesi ve ara vermeden günlük kullanıma uygun olması yönüyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Kısacası, önümüzdeki süreçte tıbbi cihaz kategorisinde de yeni ürünler görmek mümkün. 🙂

Dünya Arı Günü geliyor; bugünü nasıl sahipleniyorsunuz?

Dünya arı günü, bizim için oldukça özel bir gün. Geçtiğimiz yıl 20 Mayıs’ta sevgili Burcu Esmersoy ile Dünya arı gününe dikkat çekmek üzere, “Soframıza ulaşan besinler, arıların tozlaşmaya katkısı sayesinde! Einstein’ın da dediği gibi, arılar olmazsa Dünya’da yalnızca 4 yıl yaşanabilirdi!” temalı bir sosyal sorumluluk videosu hazırlayıp paylaşmıştık. Dünya Arı Günü temalı mağaza aktivitelerimizden bir diğeri ise, 40’a yakın Migros mağazasında arı kostümlü maskotlar eşliğinde ürün tanıtımları, arı ve arıcılıkla ilgili boyama kitabı ve balon dağıtımları ile tadım etkinlikleri düzenlenmesi idi. Migros’un sebze ve meyve reyonundaki ürünlerin üzerine “arı olmasaydı bu elma olmazdı” gibi etiketler hazırlayarak bilgi kartları konumlandırmıştık. Bu yıl da yine benzer şekilde, arıların dünyamız için önemini vurguladığımız önemli projelerde yer almak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 🙂