Gastronomi profesyonelleri öncülüğünde yepyeni lezzetler keşfetmek, mutfağın ve yemek yapmanın püf noktalarını öğrenmek isteyenlerin favorisi olan USLA lezzet atölyeleri Mayıs ayında da ilgi uyandırıyor.

Gastronomi alanındaki 10 yılı aşkın tecrübesiyle alanında fark yaratan, mezunlarıyla yiyecek – içecek ve otelcilik dünyasına profesyoneller kazandıran, yetiştirdiği donanımlı ve kalifiye profesyonellerle hem Türkiye’de hem de yurt dışında başarı öykülerinin başlangıçlarına imza atan USLA lezzet atölyeleriyle ilgi görmeye devam ediyor. Mecidiyeköy kampüsünden sonra Kanyon’da da açtığı yeni kampüsü ile bir akademiden daha da fazlası olduğunu hem öğrencilerine hem de gelen tüm misafirlerine yaşatan USLA sadece eğitim ve atölyelerin olduğu bir yer olmanın ötesine geçerek herkesin keyifle zaman geçirebileceği alanlarıyla da öne çıkıyor. USLA’ya gelen herkesin keyifle zaman geçirdiği, oturup kahvesini içtiği, güzel yemekler yediği hem kendine hem de sevdiklerine leziz alışverişler yaptığı yerler bulunuyor. Gusto by USLA restoran, USLA Kütüphanesi, Chocolate by USLA, Skola Coffee, USLA Patisserie; eğitim ve atölyelerin dışında USLA’ya gittiğinizde dilediğiniz gibi güzel zaman geçireceğiz yerlerden… Tek bir adres ve içinde bol keşif, bol lezzet, bol keyif sunan USLA, hem zaman geçirmeye doyamayacağınız bir zenginlik hem de Instagramlık dedirten bir çeşitlilik vaat ediyor. Hiç bitmeyen hareketliliğin yanı sıra renkleri ve tasarım anlayışı ile de tam bir ilham merkezi olan USLA, şirketlerin de kendi ekipleri ve tanıtım çalışmaları için rağbet ederek kurumsal rezervasyon yaptırdığı hatta kişiselleştirdikleri menüleri oluşturabildiği, her ay mevsime özel içerikler ve menülerle hazırlanan, öğretici olduğu kadar eğlenceli anlar yaşatan lezzet atölyeleri ile de büyük ilgi görüyor!

Mayıs Ayının En Keyifli Lezzet Atölyeleri USLA’da Sizi Bekliyor!

Bıçak Kullanma Teknikleri, Fransız Mutfağı, Tartlar, Taze Makarnalar, Tapas, Ekmekler, Kırmızı Etler ve İşleme Teknikleri, Anneye Kahvaltı, Püf Noktaları ile “KAHVE”, Cupcakeler ve Süsleme Teknikleri, Meksika Mutfağı, Latte Art Teknikleri, Lübnan Mutfağı, Davet Lezzetleri, Cheesecakeler, Gurme Burgerlar, İtalyan Tatlıları, A’dan Z’ye Çikolata, tüm püf noktaları ve o lezzeti ustası kıvamında öğrenmenizi sağlayacak teknikleriyle sizi USLA’nın Mayıs 2023 atölyelerinde bekliyor. Her lezzetin, konusunda uzman eğitmenler tarafından hem eğlenceli hem de öğretici şekilde aktarıldığı USLA’nın bu lezzet atölyeleri menüleriyle de iştah kabartıyor. Üstelik yaptığınız lezzetleri atölye çıkışında USLA’nın keyifli ortamında yemek de atölyeleri daha cazip kılıyor.

Mayıs ayında yeni lezzetler keşfedip, sevdiklerinle kaliteli anlar geçirmek istiyor, iş stresini geride bırakarak yepyeni hobiler edinmenin tam zamanı diyorsan USLA’nın bu ayki atölyelerine mutlaka bir göz atmalısın!

Atölyeni Seç Lezzetleri Keşfet…

Hem sosyalleşmek hem sevdikleriyle güzel zaman geçirmek hem de yepyeni lezzetler keşfederek mutfaktaki hünerlerini geliştirmek isteyenlerin favorisi olan USLA’nın iştah kabartan atölyeleri her biri kendi alanındaki uzmanlığı ile ilgi gören eğitmen şeflerin önderliğinde gerçekleşiyor. Maksimum 18 kişi ile gerçekleştirilen USLA’nın Mayıs ayında düzenlenen Lezzet Atölyeleri’ne katılmak için son ana kalmadan Kanyon kampüsünden birebir ya da https://usla.com.tr/atolyeler/ uzantılı internet adresi üzerinden biletinizi online alarak şimdiden yerinizi ayırtmanızda fayda var.

12 Mayıs 2023 Cuma / 19.00 – 22.00 / Kırmızı Etler ve İşleme Teknikleri

Et konusunda tercihiniz kırmız etlerden yanaysa ve bu konudaki bilgilerinizi pekiştirerek harika lezzetlere imza atmak, hünerlerinizle hayranlık uyandırmak istiyorsanız bu atölyede mükemmel kırmızı etleri pişirmenin tüm inceliklerine vakıf olacaksınız. Atölye iyi pişirilmiş bir et lezzetini iyice anlamanızı sağlayan nefis bir Roast Beef ikramıyla başlıyor. Üstelik Hakan Şen hızlı bir şekilde bu lezzeti nasıl hazırlamanız gerektiğine dair ipuçlarını da veriyor. Bu ikramın ardından yanında Kuskus Salata Eşliğinde Mantar Soslu Taze Baharat Marineli Dana Pirzola tüm incelikleriyle masaya yatırılıyor ve bir güzel pişiriliyor. Devamında bir güzel Zencefil ve Köri Marineli Kuzu Şiş hazırlanıyor yanına da Yasemin Pilavı ve Sote Patates ekleniyor. USLA Atölye mutfağından nefis kokular yayılırken çıkışta ikram edilen Çikolatalı Mousse ile katılımcıların keyfi elbette daha da artıyor.

13 Mayıs 2023 Cumartesi / 10.00 – 14.00 / Anneye Kahvaltı

Anneye el emeği göz nuru, nefis bir kahvaltı hazırlamak gibi var mı? Bu atölyede Anneler Günü sabahı biricik annenizi şımartacağınız nefis bir kahvaltı yapmayı öğrenebilir ya da annenizi de kolunuza takarak bu atölyeye gelip beraber unutulmaz anlar yaşamanın tadına varabilirsiniz. Menüde Brioche, Nutella Babka, Akçaağaç Şuruplu ve Taze Orman Meyveli Pancake ve Croque Madame var. Çıkışta da bu nefis kahvaltıyı USLA’nın içecek ikramlarıyla yiyecek, USLA önlüğünüzü, isminize özel sertifikanızı ve bu lezzetlerin reçetelerini bugünün anısı olarak saklayacaksınız.

13 Mayıs 2023 Cumartesi / 16.00 – 19.00 / Püf Noktalarıyla “KAHVE” (Skola’da)

Tam bir barista gibi kahveye dair ne varsa öğrenmek ve en keyifli kahve lezzetlerini incelikleriyle keşfetmek istiyorsanız bu atölye tam size göre… Kahvenin tarihçesinden başlayıp yetiştirme sürecine, ayrıştırma metotlarına, tazelik standartlarına, sürdürülebilirliğe, 3. Nesil demleme tekniklerine, Türk kahvesi ve detaylarına, Ristrettoya ve uygulanışına, soğuk kahvenin nasıl demlendiğine dek bu atölyede kahveyle ilgili tüm konulara değinilecek, ardından Espresso, Süt Hacmi Teknikleri, Macchiato, Cortado, Flat White, Cappucino, Cafe Latte, Filtre Kahve, V60 Teknikleri deneyimlemeli olarak atölyede hazırlanacak.

20 Mayıs 2023 Cumartesi / 11.00 – 15.00 / Cupcakeler ve Süsleme Teknikleri

Birbirinden leziz, birbirinden renkli cupcakeleri deneyimlemek ve yapımını öğrenmek istiyorsanız bu atölye tam size göre… Amerikan Frosting tekniği, Red Velvet Cupcake, Tarçınlı Swiss Buttercream tekniği, Havuçlu ve Cevizli Cupcake, French Buttercream ve Tuzlu Karamelli Popcorn tekniği, Vanilyalı Cupcake sizi bu atölyenin menüsünde bekliyor. Atölye çıkışı USLA’nın içecek ikramları ve USLA önlüğü, isme özel sertifika, bu cupcakelerin reçeteleri bugünden size hatıra kalıyor.

21 Mayıs 2023 Pazar / 16.00 – 19.00 / Meksika Mutfağı

Türklerin damak tadına en yakın olan mutfaklardan Meksika, birbirinden eğlenceli, renkli ve türlü aromalar barındıran lezzetleriyle sizi bu atölyede bekliyor. Bu atölyede keşfedeceğiniz lezzetler arasında Sebzeli ve Cheddarlı Nachos, Baharatlı ve Acı Domates Soslu Beef Enchiladas, yanında Guacamole Sos ve Domates Salsa ile Tavuklu Quesedillas yer alıyor. Atölye çıkışı Çikolata Soslu Churros ve içecekler USLA’nın katılımcılara ikramı; USLA önlüğü, isme özel sertifika ve Meksika lezzetlerinin reçeteleri bugünün hatıraları…

25 Mayıs 2023 Perşembe / 19.00 – 23.00 / Latte Art Teknikleri (Skola’da)

Tam bir barista gibi kahvelerinize sanat katmak istiyorsanız Latte Art Teknikleri atölyesi tam size göre… Günümüzde çeşitliliği epey artan ve oldukça ilgi çeken bu art tekniklerini, kahvenin tarihçesinden başlayıp yetiştirme sürecine, ayrıştırma metotlarına, tazelik standartlarına, sürdürülebilirliğe, art yapımında dikkat edilmesi gereken noktalara, sütün hacmine dek tüm detaylarıyla bu atölyede keşfedecek, ardından Espresso, Süt Hacminin Oluşturulma Uygulamaları, Art Uygulamaları gerçekleştirilecek. 

25 Mayıs 2023 Perşembe / 19.00 – 22.00 / Lübnan Mutfağı

Tadı damaklarda iz bırakan nefis Lübnan lezzetlerini keşfedeceğiniz bu atölyenin menüsünde Tabule, Yoğurt Soslu Falafel Dürüm, Pita Ekmeği ve Muhammara Eşliğinde Kuzu İncik yer alıyor. Atölye çıkışı Tahinli Islak Kek ve içecekler USLA’nın katılımcılara ikramı; USLA önlüğü, isme özel sertifika ve bu Lübnan lezzetlerinin reçeteleri bugünün hatıraları…

26 Mayıs 2023 Cuma / 19.00 – 23.00 / Davet Sofrası

Davet sofralarınızla ağırladığınız misafirlere nefis lezzetler hazırlamak istiyorsanız bu atölye tam size göre… Frambuaz Soslu, Sote Karides ve Parmesan Peynirli, Ispanak ve Roka Salatası, Kıtır Panko Ve Frenk Soğan ile 3 Mantarlı Risotto, Parmesan Peynirli Havuç Püresi Yatağında Erik Soslu Filet Mignon bu atölyede keşfedeceğiniz lezzetler… Atölye çıkışı Sıcak Volcano Kek ve içecekler USLA’nın katılımcılara ikramı; USLA önlüğü, isme özel sertifika ve bu lezzetlerin reçeteleri bugünün hatıraları…

26 – 27 – 28 Mayıs 2023 (3 Günlük Atölye) / 18.00 – 21.00 / A’dan Z’ye Çikolata (Çikolata Atölyesinde)

Adeta mutluluğun lezzeti olan çikolatanın özüne inen bu atölye, 3 gün boyunca çikolataya ve yapımına dair tüm incelikleri ele alıyor. Çikolata Hakkında Teorik Bilgiler, Çikolata Temperleme Teknikleri, Rochers Yapımı, Kırma Çikolata Yapımı, Çikolata Renklendirme, Ganaj Yapımı, Kesme Çikolata Teknikleri, Çikolata Temperleme Uygulaması, Kalıp Çikolata Yapımı, Trüf Çikolata Yapımı bu atölyede ele alınacak konulardan…

27 Mayıs 2023 Cumartesi / 11.00 – 15.00 / Cheesecakeler

En leziz cheesecakeleri en incelikli teknikleriyle öğrenmek isteyenler bu atölyede buluşuyor. San Sebastian Cheesecake, Kara Dutlu CheesecakeLimonlu ve Haşhaşlı Cheesecake bu atölyenin menüsünde yer alıyor. Atölye çıkışı USLA’nın içecek ikramları ve USLA önlüğü, isme özel sertifika ve bu cheesecakelerin reçeteleri bugünden size hatıra kalıyor.

27 Mayıs 2023 Cumartesi / 17.00 – 20.00 / Gurme Burgerlar

Burger severlerin buluştuğu bu atölyede en leziz burgerları ve eşlikçilerini keşfedeceksiniz. Atölye, turşulu, yeşillikli, cheddar peynirli, ev yapımı ballı mayonezli, karamelize soğanlı ve bıçak kıymasından hazırlanan burger köfteli nefis bir Cheeseburger ile başlıyor. Elbette yanında enfes giden Fırında Parmesanlı Patates de iyi gider. Bir de tavukla burger yapalım diyenler için menüde yer alan turşulu, yeşillikli, Harissa soslu, domatesli, sote mantarlı Çıtır Tavuk Burger eşlikçisi Coleslaw Salatası ile iştahları kabartıyor. Atölye çıkışı USLA’nın içecek ikramları ve USLA önlüğü, isme özel sertifika ve bu lezzetlerin reçeteleri bugünden size hatıra kalıyor.

31 Mayıs 2023 Çarşamba / 11.00 – 15.00 / İtalyan Tatlıları

En favori mutfaklar arasında yer alan İtalyan mutfağının tatlı konusunda sadece Tiramisu ve Panna Cotta ile sınırlı kalmadığını ortaya koyan ve lezzet ufkunuzu genişletecek olan bu atölyede Limonlu Tiramisu, Antep Fıstıklı Biscotti, Tuzlu Karamelli Budino’yu keşfedecek, bir ömür unutamayacağınız bu tatlarla hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartmanın keyfine varacaksınız. Atölye çıkışı USLA’nın içecek ikramları ve USLA önlüğü, isme özel sertifika ve bu tatlıların reçeteleri bugünden size hatıra kalıyor.