OPPENHEİMER

21 Temmuz 2023 / 3s 1dk / 
Tür: Biyografik, Gerilim
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Matt Damon, Rami Malek,  Alden Ehrenreich

Konu: Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanılan filmde, uzun çalışmaların ardından bir nükleer silah geliştirmesinin ardından Oppenheimer “atom bombasının babası” ilan edilir. Ancak bu icadının Hiroşima ve Nagazaki’de kullanılacak olması, Oppenheimer’ın kendisini projeden uzaklaştırmasına neden olur.

 

BARBİE

21 Temmuz 2023 / 1s 55dk / 
Tür: Komedi, Fantastik
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig, Noah Baumbach
Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Will Ferrell, Helen Mirren

Konu: Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın “mükemmel kadın” imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar.

 

 
TEFTİŞ

21 Temmuz 2023 / 1s 35dk / 
Tür: Dram
Yönetmen: Elegance Bratton
Oyuncular: Jeremy Pope, Gabrielle Union, Bokeem Woodbine, Raúl Castillo

Konu: Siyahi bir genç annesi tarafından reddedildikten sonra Deniz Piyadeleri’ne katılmaya karar verir. Derinlere yerleşmiş önyargılar ile savaşıp işkenceye varan temel eğitimlere göğüs gererken dahil olduğu bu yeni toplulukta hiç beklemediği bir yoldaşlık, güç ve destek ile karşılaşır. Bu zor kazanılan aidiyet kendi kimliğine şekil verecek ve hayatını sonsuza kadar değiştirecektir.

 

PARİS HATIRALARI

21 Temmuz 2023 / 1s 43dk / 
Tür: Dram
Yönetmen: Alice Winocour
Oyuncular: Virginie Efira, Benoît Magimel, Grégoire Colin, Maya Sansa, Amadou Mbow, Nastya Golubeva

Konu: Mia bir sonbahar akşamı, Paris’te bir restoranda teröristlerin saldırısına maruz kalır. Olayın üzerinden üç ay geçtikten sonra bile kendini toparlayamayan, o geceden yalnızca bölük pörçük bir şeyler hatırlayabilen Mia, sonunda normal yaşantısına yeniden kavuşabilmek için olayları ve mağdurları araştırıp anılarını birleştirmeye çabalayacaktır.