Şubatın son haftasında sanatla ve eğlenceyle dolu dakikalar yaşamanız için, haftanın öne çıkan etkinlikleriniz sizler için derledik.

Hazırlayan Dença Çoturoğlu

Hamiyet Müzikali: Yoksulluk, Mücadele ve Sonsuz Bir Müzikal Yolculuk

Hamiyet, iki çocuğu ve kocasıyla bir işçi mahallesinde mücadele dolu bir yaşam sürer. Ancak, bu zorlu hayata dayanabilmek adına farklı bir hayal dünyasına sığınarak kendini ifade etmeyi başarır. Müzik grubunda hem söz yazarı hem de gözbebeği olarak özgürce şarkılarını söyler, dans eder ve bu anlarda yalnız hissetmez.

Ancak, yaşadığı ihanetler, aşağılanmalar ve h

ayal kırıklıkları Hamiyet’in gerçekle olan bağını koparıp, hem evini hem de hayal arkadaşlarını kaybetmesine neden olur. Fakat Hamiyet’in hikayesi, unutulmamaya mahkum bir çocuğun belleğinde ve müzikal notalarda sonsuza kadar yaşamaya devam eder.

Hikaye, 80 darbesiyle birlikte daha da zorlaşan, dayanışma hakkı ellerinden alınan fabrika işçilerinin dünyasında, hem bir emekçi, hem anne, hem de kadın olmanın zorluklarını sırtlayan bir hayalperestin çığlığıdır. “Lan ben sana neyledim dünya” diyerek, Hamiyet’in hikayesi izleyicilere güçlü bir mesaj iletiliyor.

Yazan: Deniz Madanoğlu

Yöneten: Işıl Kasapoğlu

Hikaye Ve Şarkı Sözleri: İrfan Alış

Müzik: PEYK

Yapım: PEYK ve Mom

Dekor Tasarımı: Tomris Kuzu

Kostüm Tasarımı: Selin Ölçen

Işık Tasarımı: Cem Yılmazer

Saç Ve Makyaj : Didem Çobanbaş, Sümeyra İstekli

Oyuncular: Aslı İnandık, Bilgesu Kural, Cansu Bahadır, Esra Kızıldoğan, Ezgi Çelik, Sabahattin Yakut, Sermet Yeşil, Uygar Özçelik, Peyk (Barış Tokgöz, Ertan Çalışkan, İrfan Alış, Özgür Ulusoy, Serdal Ersoy)

Tuna Kiremitçi’nin “Şairin Şarkıları” adlı müzikal gösterisi, touché’de seyircilerle buluşuyor.

25 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek bu özel gösteride kahkaha, şarkıların arasında kendine yer buluyor. Seyircilerin sorularıyla şekillenecek bu interaktif gösteri, muhabbet ve müziğin eşsiz bir birleşimini sunacak.

Tuna Kiremitçi, “Birden Geldin Aklıma”dan “Affet”e, “Bu Aşk Burada Biter”den “Yine Sevebilirim”e kadar kendi yazdığı şarkıları ve klasikleri seslendirirken, şarkı aralarında adı geçmeyen bir genç adamın dedikodusunu yapıyor. Usta kemancı Müge Alpay’ın eşlik ettiği bu gösteri, Müslüm Gürses’ten Ronnie James Dio’ya, Sicilya dağlarından Beyoğlu sokaklarına neşeli bir müzikal yolculuğa davet ediyor.

Çocuklara Sihirli Bir Hafta Sonu: Slava’s Snow Show

30 yılı aşkın süredir sihrin ön planda olduğu bir dünyanın kapılarını aralayan Slava’s Snow Show, 28 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında yoğun talep üzerine tekrar İstanbul’a geliyor. Tony Ödülleri’nde En İyi Özel Teatral Etkinlik kategorisine aday gösterilen Slava Polunin, Soytarılar Akademisi’nin kurucusu olarak dünya çapında büyük bir üne sahip. Londra, New York, Avustralya, Meksika gibi birçok ülkede 20’den fazla uluslararası ödüle layık görülen Slava, “Dünyanın en iyi palyaçosu” olarak adlandırıldı. Kar gösterileriyle ünlü olan sanatçı, Piu Entertainment ve Zorlu PSM organizasyonuyla Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde unutulmaz bir performans sergileyecek.

Kusursuz Dünya Müzikali

Zorlu Holding Kurumsal İletişim tarafından düzenlenen Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’nın galibi Elif Sude Dobra’nın “Acayip Teknolojik Masallar” hikayesinden uyarlanan Kusursuz Dünya Müzikali, Özlem Saraç Özcan’ın senaryolaştırması ve Gaye Cankaya’nın yönetmenliğiyle Zorlu PSM sahnesinde seyirciyle buluşuyor.

Kiraz, kendini Kusursuz Dünya bilgisayar oyununa kaptırmış bir çocuktur. Torumar’ın baş askeri olma hayaliyle tüm bölümleri geçmeye kararlıdır. Ancak, ebeveynleri Nejla ve Cemal, çözüm olarak bilgisayar, tablet ve telefonu yasaklarlar. Ancak Kiraz, Kusursuz Dünya’nın büyüsüne direnemez. Yenilmez Komutan Torumar’ın teklifiyle sanal dünyanın sonsuzluğuna davet edilir ve Pinokyo rehberliğinde büyülü bir maceraya atılır. Kiraz, Hansel ile Gratel, Yüz Yıl Uyuyan Güzel gibi masalların içinde dolaşarak, sonunda Torumar’ın baş askeri olma şansını yakalayabilecek midir?

Kusursuz Dünya Müzikali, izleyicilere gerçek, sanal ve masal dünyalarını bir araya getirerek unutulmaz bir yolculuk sunuyor!

Oyun Yazarı: Özlem Saraç Özcan

Yönetmen: Gaye Cankaya

Yardımcı Yönetmen: Zeynep Sevi Yılmaz

Müzik: Cem Kahraman/ Efkan Develi

Dekor Tasarım: Efter Tunç

Kostüm Tasarım: Nalan Türkoğlu

Işık Tasarım: Yakup Çartık

Koreograf: Taner Güngör

Akbank Sanat – Karma Sergi, “Niyetler 2”

Bir arada sergilenmek niyetiyle geliştirilmemiş farklı konseptlerle eser seçkilerinin bir arada sergilendiği, yeni bağlamsal ilişkiler yaratması niyetiyle gerçekleştirilen “Niyetler 2” sergisi, insan varoluşuna yönelik farklı perspektiflerin bir aradalığıyla sanatseverlere sayısız dünya görüşü yaratma potansiyeli taşıyor. Akbank Sanat’ın “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı’nın ikinci döneminde yer alan katılımcı küratör adaylarının, bizi kendimiz ve yaşamımız üzerine düşünmeye ve sorgulamaya teşvik etme niyetiyle geliştirdikleri 14 sergi projesi de “Niyetler 2” sergisinde yer alıyor. Ve aynı niyetle, aynı mekan için tasarladıkları ancak yaşama bambaşka açılardan bakan proje fikirlerini görme, deneyimleme ve insan varoluşuna dair düşünme olanağı sunuyor.

Galeri Selvin – Karma Sergi, “Bir Koleksiyondan Seçkiler”

Bir döneme ışık tutan Türk resminin önde gelen isimleri ve çağdaş sanatın önemli temsilcilerinin yer aldığı “Bir Koleksiyondan Seçkiler” isimli karma resim sergisi, 7-29 Şubat tarihlerinde Arnavutköy Galeri Selvin’de.

Yer: Galeri Selvin

Tarih: 7 Şubat – 29 Şubat 2024

Galeri Siyah Beyaz – Günnur Özsoy & Nevzat Sayın, “Ada”

Galeri Siyah Beyaz, 40. yılını kutladığı 2023/2024 sezonunda, sanatçı eşleşmelerine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı ikilileri, zaman ve mekan paylaşımıyla birbirlerinin malzemelerine ve imgelerine müdahale ediyor. Günnur Özsoy ve Nevzat Sayın, “Ada” isimli sergileriyle izleyicilerle buluşuyor. Günnur Özsoy, soyut düşüncelerin imgelerine dönüşen adalarda varlık ve yokluğun buluştuğu bir gerçeklik sunarken, Nevzat Sayın mimari bir yaklaşım getirerek ada kavramının mekânsal boyutunu keşfetmeye olanak tanıyor. Ada, soyut gerçeklik ve bilinmeyen sınırların keşfi için bir davet niteliğinde.

Yer: Galeri Siyah Beyaz

Tarih: 9 Şubat – 2 Mart 2024