Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki çocukların heyecanla beklediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşıyor! Bu özel gün, her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlanacak ve çocukların mutluluğu için dolu dolu etkinliklerle taçlanacak. Bu yıl da 23 Nisan ruhunu canlandırmak için birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle dolu bir program hazırladık.  

Hazırlayan Dença Çoturoğlu

Uluslararası 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başlıyor. Dünyada ve Türkiye’de tek olan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin 7’ncisi bu yıl ‘Umut’ konseptiyle 22 Nisan- 23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Görsel sanatlar alanında 1.000’e yakın proje başvurusunun yapıldığı etkinliğe bu yıl 12 ülke, 25 ilden 5250 çocuk ve genç geliştirdikleri projelerle katılım sağlıyor.

Bu yıl deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere ait projelerin de yer aldığı bienalde STK’lar, bilim, sanat, edebiyat, yaratıcı yazarlık, dijital, teknoloji, dezavantajlı gruplar, iklim öncüleri, deneyim paylaşımı, hayallerin gerçekleştirilmesi, iklim krizi, iklim adaleti, kapsayıcılık gibi alanlarında umudu yeşertmek için neler yapılabileceği sorusuna yanıt arayan çocuk ve gençlere destek olacak.

İBB’DEN ÇOCUKLARA İKİ FESTİVAL BİRDEN!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehrin çocuklarına iki festival birden sunuyor! İBB Kültür tarafından 18-24 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu ve 394 çocuğu İstanbul’da ağırlayacak. Şehir Tiyatroları Geleneksel 38. Çocuk Şenliği ise 21-23 Nisan 2024 tarihlerinde birbirinden renkli oyunları ve atölye çalışmalarını çocuklarla buluşturacak.

“TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği” 29 Ülkeden 500 Çocuğu Başkent’te Buluşturuyor

Dünyanın uluslararası çocuk şenliği TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin 46’ncısı başkent Ankara’da düzenlenecek. Bu yılki ana teması “Dünya Çocukları Barış İçin El Ele” olan TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 29 ülkeden 500 çocuk katılacak. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, öncelikle Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret edecek.

BABYCONCERTS İLE MEVSİMLER – İLKBAHAR

BabyConcerts sizleri, Mevsimler: İlkbahar programıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Zorlu PSM’de hep birlikte kutlamaya davet ediyor! Klasik müzik eserleri yanında 23 Nisan’a özel parçaların da yer alacağı bu özel programı kaçırmamak için hemen yerinizi ayırın.

Dört müzisyenin canlı performansıyla olacak klasik müzik konserinde küçük sanatseverler W.A.Mozart, G.Bizet, J.Strauss gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini bir ilkbahar masalı eşliğinde dinleyecek. Vivaldi’nin ünlü Dört Mevsim konçertolarından parçalar çalınacak programda minikler gerçek bir balerinle de yakından tanışma şansı bulacak.

Gerçek bir çikolatasever, çikolata yapmayı da sever.

Kahve Dünyası’nın lezzet ustalığı konusunda kendini kanıtlamış nefis çikolatalarının siz de nasıl yapıldığını merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız bu atölye tam size göre! Atölye’de çikolata ile kahvenin muhteşem birlikteliği kahveli spesiyal çikolata, sadeliğiyle asaletini kanıtlayan lezzet klasiği trüf, birbirinden lezzetli içeriklerle hazırlanan tablet çikolata, içi sürprizlerle dolu çikocaracrunch ve içmeye doyamayacağınız sıcak çikolata yapmanın keyfini yaşayacaksınız. Üstelik kendi özel yorumunuzla zenginleştirdiğiniz birbirinden lezzetli el yapımı çikolatalarınızı, özel kutularıyla sevdiklerinize de hediye edebileceksiniz. Biletler İçin.

23 Nisan Çocuk Senliği – Dilediğin Bir Gün

20-21-22-23 Nisan günleri saat 12.00 – 15.00 arasında Çocuk Şenliği ile sihir gösterilerinden çeşitli yarışmalara, uçurtma atölyesinden oyun alanlarına palyaço Gogo ile eğlence dolu bir güne hazır mısınız? Biletler için tıklayın.

Fibula ile Pizza Yapın!

Çocukların en sevdiği yemek ne? Hangi ülkede hangi pizza meşhur? Sizin favori pizzanız ne?  Bu soruların cevabını merak ediyorsanız Fibula sizi Eataly’ye davet ediyor. “Dünyanın Çocukları Pizza Yapıyor” atölyesinde farklı ülkelerin pizzalarını öğrenirken “Dünyanın Çocukları” kitabı eşlik edecek.

“Hayaller yüreğinin gücünü gösterir. Sen hele bir hayal et evlat.”

Korsanlar, balıkçılar, süper kahramanlar, kraliçeler, soytarılar, çobanlar, efsanevi kuşlar, ejderhalar, katırlar, balinalar, uçurtmalar, hazineler, mağaralar, tılsımlar… Hayal gücüyle hayat bulan masallarla dolu bir şenlik var “Hayalbaz Kaşifler”de. Yeter ki sen de hayal et ve keşfet…

Hayalbaz Dede, gündüz gece demeden diyar diyar dolaşır, çocukların hayallerini gerçekleştirmek için elinden geleni yaparmış. Bir gün yolu, dört oyunbaz çocukla kesişmiş ve onların hayallerine rehberlik etmek için türlü masalları oyunlarla süslemiş. Gerçek hazinemiz hayallerimiz mi acaba? Gerçeklere ulaşmanın yolu biraz da hayal kurmaktan geçmez mi?

Tekerlemeleriyle, gölge oyunlarıyla, kağıttan kuklaları, eğlenceli şarkılarıyla misafirlerine bir masallar şöleni sunan “Hayalbaz Kaşifler”e 7’den 70’e herkesi bekliyoruz. Biletler için.